Flere hænder i arbejde

Dato:
20-08-2018
Årets sommer slår tidligere rekorder på næsten alle vejrmæssige parametre - på godt og ondt. Analogt hermed kan man konstatere, at dansk økonomi i øjeblikket ligger, omend ikke brandvarmt, så ganske lunt og præsterer tal i den høje ende. 
 

Bruttonationalproduktet stiger pænt og vil ifølge EU-kommissionens forårsprognose bevæge sig i opadgående retning med 1,8% i 2018. Der bliver altså produceret mere i de danske virksomheder, hvilket også har betydet flere hænder i arbejde. 1. kvartal i år var 74,4% af den samlede arbejdsstyrke i beskæftigelse. Kun Sverige, Holland, Tyskland og Storbritannien lå lidt bedre. Det skal med, at Danmark sammen med Holland i denne klub-5 har vist den største fremgang i forhold til samme periode sidste år. Bruttoledigheden var i juni måned med sine 3,9% den laveste siden februar 2009. Trækker man de personer fra, der på samme tidspunkt var i aktivering, reduceres procenten til 3,2.

Med disse tal forstår man nemt, at mange virksomheder har svært ved finde medarbejdere, ikke mindst medarbejdere med de rette kompetencer. Som hidtil er vores råd til virksomhederne i så god tid som muligt at planlægge behovet for vikarassistance og ansættelse af fremtidige faste medarbejdere. MatchMind stiller meget gerne og uforpligtende sin erfaring og viden til rådighed i en dialog om de muligheder, som din virksomhed kan benytte for at få dækket behovet for arbejdskraft nu og på længere sigt.

Med denne opfordring håber jeg, at du har haft en god sommer og - hvis du har haft lejlighed til at holde ferie - har nydt denne!


 

Med venlig hilsen


 

Karin Brorsen
adm.direktør


 

Link:
Kilde:

MatchMind A/SGasværksvej 30B9000 Aalborg70 70 23 33cvr. nr. 26 99 32 10

Indstillinger for cookie samtykke